Nieuws

Lancering website Koenraad Heidema Fonds is een feit!

koenraad heidema fonds website

Na een kleine vertraging is het eindelijk toch zover het Koenraad Heidema Fonds is vanaf nu online.

Het Koenraad Heidema Fonds is opgericht door Hannie Heidema met als doel het in stand houden van Koen zijn levensdoel. En dat is het behoud van de Groninger Taal. Met het Koenraad Heidema Fonds kunnen wij Groninger artiesten en schrijvers ondersteunen zodat de taal kan voortbestaan.

Door middel van donaties, sponsoringen en subsidie kan het bestuur van het Koenraad Heidema Fonds artiesten en schrijvers die net als Koen werken in de Groninger taal ondersteunen.
Het eerste plan is om het boek “Oud Groninger Toponiemen” dat Koen zelf geschreven heeft met behulp van het fonds uit te brengen. Het boek is tot op heden nooit uitgebracht simpelweg vanwege de financiële middelen die ontbraken.

Zodra het boek een tastbaar feit is, wordt het eerste exemplaar overhandigd aan Koens oudste zus tijdens een muzikaal feest in de Boerderij in Slochteren waar allerlei andere Groninger artiesten zullen optreden.

De opbrengsten van het boek zullen uiteraard weer besteed worden aan het ondersteunen van de Groninger artiesten en schrijvers.
Wilt u een steuntje bijdragen? Dan is dit mogelijk middels een donatie. Dit kan via onze doneer pagina.

Alvast bedankt namens het bestuur van het Koenraad Heidema Fonds.